Discovery Waterrockets

Click here to edit subtitle

News

view:  full / summary

Wereldrecord klasse D

Posted by Mathieu on June 25, 2016 at 2:00 PM Comments comments (1)

De stemming van het wereldrecord is afgelopen, en het wereldrecord is binnen! :D Na alle problemen die we met onze onboard camera hadden (camera viel uit na 2 vluchten) is het ons toch gelukt om een wereldrecord te vestigen. Kijk op de video pagina om onze highlights video van het record te bekijken.

Sitecapaciteit

Posted by Mathieu on January 10, 2016 at 6:30 AM Comments comments (0)

De maximum capaciteit van de site is bijna bereikt, dus ik kan enkel nog video's posten. Zal nog aan gewerkt worden.

Nieuwe onboard camera + lancering

Posted by Mathieu on October 1, 2014 at 2:20 PM Comments comments (0)

Ik heb onlangs een nieuwe onboard camera aangekocht. Het is een 909 Keychain camera. Deze camera is liche en compact, wat hem geschikt maakt om in waterraketten in te bouwen. Er staat een filmpje ven de unboxing van deze camera op mijn Youtube kanaal.

Met deze onboard camera hebben we ook een lancering gedaan. De raket ging 146m hoog, wat een nieuw record is. :) De camera had een verassend goede resolutie voor zo'n kleine camera. De parachute ging mooi open en de raket landde vlak naast een maïsveld. Daar hebben we wat geluk mee gehad. ;) Het filmpje kun je vinden op deze site bij VIDEOS en op Youtube. Het filmpje staat ook op de homepagina

Nieuwe filmpjes en website

Posted by Mathieu on July 9, 2014 at 5:50 PM Comments comments (0)

Ik heb 2 nieuwe filmpjes gemaakt, die op deze site en op YouTube  staan.

In het eerste filmpje testen we een aantal manieren uit om een 2 liter fles te versterken.

In het tweede filmpje testen we onze geleidingsrail voor de eerste keer uit. Dit was met een 8 liter raket met onboard camera en hoogtemeter. Hij ging 103 m hoog, wat iets minder dan verwacht was. Dit komt waarschijnlijk door de gelijdingsrail, die de raket een klein beetje afremde. De parachute ging mooi open, en de raket landde zacht in het gras.

Op deze site vind je momenteel geen nieuwe foto's meer omdat de limiet van de capaciteit van de site bereikt is. Ik probeer dit op te lossen. Deze posts en filmpjes op de site zetten lukt wel nog.

Volgende lancering is een 10 liter raket!

Filmpje Waterraket gaat 121 m

Posted by Mathieu on April 11, 2014 at 5:15 PM Comments comments (0)

Bij deze lancering was het zeer mooi weer, dus konden we lanceren bij een helderblauwe lucht. Beide lanceringen hadden een lange vluchttijd. Bij de tweede lancering was die zelfs 65 sec! Dit is een nieuw record! :) De raket ging telkens in een rechte lijn de lucht in en de parachute kwam mooi open. Bij de laatste lancering lijkt het of de raket zelfs even in de lucht blijft hangen!

Het filmpje staat op deze site bij VIDEOS. Op ons lanceerplatvorm heb ik gisteren de nieuwe manometer gemonteerd. Hij gaat tot 16 bar! 8)

Aanpassingen lanceerplatvorm + glasvezelraket

Posted by Mathieu on April 9, 2014 at 4:40 AM Comments comments (0)

Gisteren hebben we onze persluchtslang verlengd met maar liefst 6m! Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een slangkoppelstuk dat ik zelf uit een alu buisje gemaakt heb. De totale lengte van de persluchtslang is nu 8m! Met de slang van de pomp erbij is dit 9m. :D Dit hebben we gedaan om onze glasvezelraket veilig onder druk te kunnen zetten. Deze raket zal een druk aankunnen van 12 tot 14 bar! :) We zijn bezig deze glasvezelraket te lijmen. Dit alles kadert binnen ons vluchttijdproject, meer hierover op onze projectpagina.

 

Lancering 6 maart

Posted by Mathieu on March 8, 2014 at 11:45 AM Comments comments (0)

6L waterraket gaat 108 en 103 meter

Eindelijk hebben we nog eens lanceringen kunnen doen bij een helderblauwe lucht. Bovendien werkte het parachutesysteem goed. Bij de tweede lancering hebben we wel geluk gehad, want de raket landde in een beek. Gelukkig bleef hij drijven. Bij de eerste lancering was de onboard camera uitgevallen, maar bij de tweede lancering werkte hij wel. Wel jammer dat de zon wat in de lens scheen. Volgende lancering: 8L raket.

Bekijk onze site eens: www.discoverywaterrockets.webs.co

6L waterraket gaat 108 en 103 meter

Eindelijk hebben we nog eens lanceringen kunnen doen bij een helderblauwe lucht. Bovendien werkte het parachutesysteem goed. Bij de tweede lancering hebben we wel geluk gehad, want de raket landde in een beek. Gelukkig bleef hij drijven. Bij de eerste lancering was de onboard camera uitgevallen, maar bij de tweede lancering werkte hij wel. Wel jammer dat de zon wat in de lens scheen. Volgende lancering: 8L raket.

Nieuwe lancering: crash van 111m + project vluchttijd

Posted by Mathieu on March 3, 2014 at 5:50 PM Comments comments (0)

We hebben vorig weekend een nieuwe lancering gedaan. We deden iets meer water in de raket en zetten iets meer druk op de raket. Hierdoor ging de raket 111m hoog. Maar de parachute ging niet open en dus crashte de raket. :( We moeten dus een nieuw parachutesysteem maken.

Ik plan nu nog één perfecte vlucht met onze 6L raket te maken, met onboard camera. Daarna zou ik willen overgaan naar onzee 8L raket. Als dat gedaan is gaan we beginnen met ons vluchttijd project. :P

Voor het vluchttijd project heb ik een nieuwe manometer gekocht. Ik ga voor dit project een 2L raket verstevigen met glasvezel, en het zou het wel eens kunnen dat deze raket meer druk aankan dan 12 bar, en onze oude manometer gaat maar tot 12 bar. De foto van de manometer vind je op onze projectpagina.

Bij dit project gaan we het uiterste vragen van de gebruikte materialen. We zullen waarschijnlijk onse hoogste lanceerdruk record verbreken! ;)

nieuwe lancering

Posted by Mathieu on February 4, 2014 at 11:40 AM Comments comments (0)

We hebben een nieuwe lancering gedaan met onze 6L raket met hoogtemeter en onboard camera. De onboardcamera is uitgevallen :/, het filmpje staat op YouTube en op deze site. Het parachutesusteem dat we gebruikt hebben voor deze lancering is een nieuwe versie van het tommy timer parachutesysteem. De injectieplaat is nu gewoon een stuk plastic dat verend is bevestigd. Omdat er hierdoor bepaarde onderdelen niet meer nodig zijn en ook omdat het frame van het systeem verlijmd is, konden we gewicht besparen. Het parachutesysteem weegt nu maar 63 gram in plaats van 74 gram! :)

Lancering 6L waterraket met hoogtemeter

Posted by Mathieu on February 1, 2014 at 4:45 AM Comments comments (0)

De raket vloog mooi recht naar omhoog. De parachute kwam vrij op zijn hoogste punt, maar 3 seconden na zijn hoogste punt ging de parachute pas open. Hierdoor werd de parachute losgerukt van de raket waardoor hij crashte. De parachute hebben we niet meer teruggevonden. :( 

De hoogtemeter registreerde een piek hoogte van 110 meter en een pieksnelheid van 177 km/h. De piek acceleratie was 22.9 G! Als je meer gegevens van dehoogtemeter wil weten, bekijk dan het filmpje.

Het filmpje is gepost op YouTube en staat ook op onze site bij de pagina 'VIDEOS'. Foto's zijn komende.


Rss_feed